Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 2020-2021-02

Beste ouders / verzorgers,

In de tweede nieuwsbrief van dit schooljaar worden de belangrijke data van komende week genoemd; geeft juf Lieke uitleg over de musical waarin ze speelt én vindt u informatie over de spannende spelen van de Bibliotheek waar kinderen van 10 t/m 13 jaar aan mee kunnen doen.

Met vriendelijke groet,

Team Kbs. Olof Palme

Belangrijke data

Woensdag 16 september studiedag: alle leerlingen zijn vrij.
Vrijdag 18 september: groep 1 t/m 4 om 11.45 uur vrij.

Voor de verwachtingsgesprekken van de groepen 4 t/m 8 kan er vanaf vrijdag 11 september worden ingetekend tot woensdag 16 september 18.00 uur.  
Vanaf groep 6 gaan de kinderen mee naar het verwachtingsgesprek. 

Leerlingen van de groepen 4 t/m 8 hebben verwachtingsformulieren meegenomen naar huis. Wilt u deze uiterlijk morgen, vrijdag 11 september, weer laten inleveren bij de leerkracht? 

 

Gevonden voorwerpen

img2

De gevonden voorwerpen kist ligt weer helemaal vol: heel veel kleding, broodtrommels, bekers etc. Ook van de groep 8 musical zijn attributen achtergebleven.

Deze kist staat in de aula. Mist u iets? Laat uw kind dan even in deze kist kijken.

Eind volgende week zullen de spulletjes worden weggedaan.

Week tegen pesten

img2

In de Week Tegen Pesten 2020 (van 21 t/m 25 september) staat het aanpakken van pesten en het werken aan een veilige school centraal. Het gaat nog meer dan in andere jaren over het belang van de groep vormen: over met elkaar een start te maken, over hoe willen we met elkaar omgaan? Met elkaar zorg je voor een goede sfeer in de groep, zodat er minder behoefte ontstaat om te pesten. Leraar én leerlingen doen dit samen; zij zijn Samen aan zet. 

Adventure Club

img2

Tijdens de Adventure Club van de Bibliotheek Heusden word je meegenomen in een spannend verhaal waarin jij de Held of Heldin bent. Na een succesvolle eerste online versie gaan we nu echt met elkaar om tafel in de Bibliotheek. Op woensdag 16 september en 14 oktober gaan we op pad naar een oude kasteelruïne, waar een duistere ridder rondwaart. Op woensdag 23 september en 7 oktober duiken we de Noorse mythologie in en helpen we Thor en Tyr een stel reuzen te verslaan. De Adventure Club is voor kinderen van 10 t/m 13 jaar, aanmelden kan via de website van de Bibliotheek Heusden.

Rick Vechel, van Vechel Fantasy neemt je mee op avontuur. Aan de hand van een verhaal beschrijft hij situaties waar je als speler op moet reageren. Rick schrijft verhalen en maakt avonturen met allerlei extra’s voor onder andere het bordspel Dungeons and Dragons (DnD). Naast spelsessies voor volwassenen begeleidt hij ook speciale scenario’s voor kinderen en jongeren. In deze scenario’s verwerkt hij leesbevordering en verschillende 21st century skills, zoals samenwerken, probleemoplossend denken en het ontwikkelen van verbeeldingskracht.

We spelen dit najaar twee avonturen:

Thor & Tyr

We duiken de Noorse Mythologie in! Thor heeft jullie hulp nodig... Tyr en hij kunnen het niet alleen als ze op bezoek zijn bij een stel Reuzen. Welke helden komen uit Valhalla en helpen dit tweetal?

Woensdagmiddag 15:30 uur  23 september in Drunen en 7 oktober in Oudheusden.

Kasteelruïne


Avonturiers zijn natuurlijk altijd op zoek. Soms naar eeuwenoude schatten, soms vanwege spookverhalen van dorpelingen. In dit avontuur gaan jullie op pad naar een oude kasteelruïne. Er is een verhaal over een duistere ridder, gehuld in mist, die hier rondwaart...

Woensdagmiddag 15.30 uur 16 september in Vlijmen en 14 oktober in Drunen

Voor meer informatie en om aan te melden zie www.bibliotheekheusden.nl

Familie musical

img2

Hoi! Jullie kennen mij vast wel als Juf Lieke (groep 1-2). Zoals sommige van jullie wel weten ben ik naast juf ook actief bij de MusicalClass van Kunstencentrum Waalwijk. Dit houdt in dat ik elke vrijdag zing, dans, acteer en werk aan een musical.  Dit jaar speel ik zelfs de hoofdrol in onze voorstelling 'De Gelaarsde Poes'. We spelen deze familiemusical op zaterdag 10 oktober om 15:00 & 19:00. Kaartjes zijn te koop vanaf midden september via: www.deleest.nlAls molenaarszoon Jaap alles kwijtraakt wat hij had, kan hij nog maar op één vriend vertrouwen: zijn gelaarsde Poes. Samen trekken ze door een vreemd land, op zoek naar eten en werk. Door de slimme en onnavolgbare streken van Poes weten de twee in no time het vertrouwen van de koning te winnen en zich een plek aan het hof te verwerven. Maar is alles wel zo mooi als het lijkt? Is de prinses zo lief als ze er uit ziet? Kan een monster ook een muis zijn? En hoeveel levens heeft een kat eigenlijk?  

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl