Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 2020-2021-04

Beste ouders / verzorgers,

Hierbij de vierde nieuwsbrief van dit schooljaar met informatie over een inzamelingsactie voor de voedselbank; leerlingen van groep 8 zijn naar SpaceBuzz geweest en het Sjors Sportief Creatief Boekje komt er weer aan.

Met vriendelijke groet,

Team Kbs. Olof Palme

Vraag van de voedselbank: Doen jullie ook mee?

img2

Beste ouders/ verzorgers en kinderen,

Wij zijn via de organisatie Caritas (parochie Drunen) gevraagd om een inzamelingsactie op te zetten voor de voedselbank om extra levensmiddelen te verzamelen voor de minima onder ons.

Caritas verzamelt dit jaar levensmiddelen in via scholen in onze regio. De Olof Palme wil hier graag aan meedoen en leerlingen bewust maken dat mensen uit de directe omgeving het minder hebben.

Doen jullie ook mee?!

Wij zouden het erg op prijs stellen als u zich ook wilt inzetten voor onze actie door de kratten te vullen met rijst, koffie, thee, ontbijtkoek, macaroni, spaghetti, maaltijdsoep, groenten, fruit in potten of in blik, potten jam en pindakaas, aardappelpuree, tandpasta en shampoo.

Als u levensmiddelen wil doneren kan dat vanaf maandag 12 oktober tot en met vrijdag 16 oktober. In de rode, oranje en gele Olof Palme worden lege kratten geplaatst waar de kinderen de levensmiddelen in mogen doen. 

Wij hopen dat wij heel veel kratten kunnen doneren aan mensen in onze eigen omgeving, die de extra producten broodnodig hebben.

Alvast enorm bedankt voor uw/ jullie hulp bij deze inzameling.

Mededelingen vanuit school

Vrijdag 16 oktober zijn de groepen 1 t/m 4 om 11.45 uur uit en draaien de groepen 5 t/m 8 een continurooster en zijn om 14.00 uur uit. U bent zelf verantwoordelijk om de buitenschoolse opvang te regelen.

Sjors Sportief Creatief

img2

De boekjes van Sjors Sortief Creatief worden binnenkort weer uitgedeeld in de klas. Vanaf 14 oktober kan er worden ingeschreven op de verschillende activiteiten. Een leuke manier om met nieuwe sporten en activiteiten kennis te maken. Een leuk filmpje om samen te kijken, vindt u via deze link.

Sem winnaar tekenwedstrijd

img2

Sem van der Linden heeft de tekenwedstrijd in de gemeente Heusden gewonnen van Sjors Sportief Creatief. Van harte gefeliciteerd, Sem! Jouw tekening zal op de kaft van het Sjors Sportief Creatief boekje komen én je mag een keer gaan zwemmen met de hele klas.

SpaceBuzz

img2

In maart kon de ruimtetrip in de SpaceBuzz niet doorgaan. Afgelopen maandag konden de kinderen uit groep alsnog deze 'reis' beleven. De SpaceBuzz is een levensecht raketvoertuig van ruim 15 meter. De raket is uitgerust met negen bewegende stoelen en de modernste VR-headsets die het samen mogelijk maken de ruimtevlucht zo getrouw mogelijk na te bootsen. 

Wanneer astronauten de aarde vanuit de ruimte zien, raken ze overweldigd door de schoonheid van onze planeet. Maar ze zien ook dat de aarde kwetsbaar is: een blauwe bol vol leven in een verder onleefbaar heelal. Deze indringende ervaring – het overview effect – inspireert astronauten om in actie te komen voor het behoud van planeet aarde. SpaceBuzz maakt van schoolkinderen astronauten en laat ook hen het overview effect ervaren.

Ook het Brabants Dagblad schreef er een krantenartikel over.

Stepjesactie

img2

Recent mochten alle kinderen van de groepen 3 en 4 met hun step naar school. De verkeerscommissie had op het schoolplein een parcours uitgezet. Het parcours bevatte allerlei alledaagse verkeersituaties. Een rotonde, voorrangswegen, stopborden, eenrichtingsverkeer, zebrapaden en een verkeerslicht. De kinderen gingen afwisselend steppend en wandelend het parcours verkennen. 

Veel kinderen vonden het moeilijk om aan de rechterkant van de weg te blijven en moesten nadenken op welke manier ze over een rotonde moesten gaan. Het was wel even wennen wat nu alles betekent in het 'echte' verkeer.

Na een verkennende ronde en het doorspreken van de regels en borden ging het al veel beter.

Misschien benoemen de kinderen thuis ook regelmatig de borden en verkeerssituaties die ze zien op straat. Vraag er anders om terwijl u met uw kind aan het verkeer deelneemt. De praktijk leert vaak het leukst, snelst en best!

Donderdag 15 oktober kan helaas de normale verlichtingsactie niet doorgaan. Wij willen echter wel aandacht besteden aan goede verlichting op de fiets. Op deze dag zal de leerkracht in de klas hier aandacht aan besteden. Daarna krijgen de kinderen een kaart mee, zodat u samen met uw kind de verlichting van de fiets kunt controleren. 

Zo hopen we op een veilige en zichtbare herfst en winter. 

Pubers zijn leuk!

img2

Digitale koffie-ochtend van de GGD.

Schuif aan, met je kopje koffie, bij de digitale tafel van de GGD jeugdverpleegkundige. In een klein uurtje praten we je bij over de ontwikkeling van je puber, ontvang je tips en is er de gelegenheid om vragen te stellen, live of via de chat.

Reserveer alvast de tijd in je agenda: vrijdag 9 oktober, 10.00u - 11.00u voor ouders met pubers van 11 t/m 15 jaar.

Aanmelden kan via deze link: https://www.ggdhvb.nl/cursussen/cursusoverzicht/2020/09/Pubers-zijn-leuk

Mobiele telefoons

Steeds meer kinderen hebben in groep 7 en groep 8 een mobiele telefoon. De technische kant van het mobieltje hebben de kinderen vaak sneller door dan wij volwassenen. Het sociale aspect moeten ze soms nog leren. Dit kan weleens fout gaan. Dat hoort bij opgroeien. Het is belangrijk om iets van die fouten te leren. 

Whats app groepen kunnen voor kinderen heel leuk zijn. Maar ook hier hebben ze begeleiding bij nodig. Wat zet je in een Whats app groep? Net als in de echte wereld is pesten en schelden natuurlijk niet geaccepteerd. Soms kan een zin ook anders overkomen, door de manier van typen of het gebruik van symbooltjes. Het kan ook zijn dat een kind reageert op een ander, waardoor er discussies ontstaan of iets uit zijn verband wordt getrokken. Er zijn ook kinderen die heel veel plaatjes sturen in een groepsapp. Soms zijn er daardoor wel 300 berichten per dag binnen zo'n groep. Het is zeer aan te raden om regelmatig met uw kind te kijken naar wat er gebeurt binnen een Whats app groep en naar het eigen aandeel van uw kind. Een open communicatie hierover is belangrijk. Wanneer ze fouten maken, moeten ze hier ook over durven praten. Zo leren ze het ook oplossen. 

Soms hebben ze u als ouder nodig om daar met een andere ouder in te bemiddelen. 

Op school maken we vaak afspraken over Whats app gebruik, wanneer we horen dat er problemen ontstaan. Ook preventief hebben we er gesprekken over in de bovenbouw. Wanneer er een Whats app probleem blijft voortduren, is het fijn om de leerkracht van uw kind in te lichten. Dan kunnen we er in de groep extra aandacht aan besteden. 

Wilt u meer weten over digitaal opvoeden? Dan vindt u achter deze link meer informatie.

https://www.jmouders.nl/digitaal-opvoeden/

Ingeborg Buniik - van Rooij 
aandachtsfunctionaris sociale veiligheid Olof Palme

Gevonden voorwerpen

img2

Op de foto zijn de nieuwe gevonden voorwerpen te zien. Deze liggen in de rode kist in de aula. Na 2 weken worden de spulletjes weggedaan. Herkent u iets? Dan kan uw kind het in de aula ophalen.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl