Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 2020-2021-06

Hierbij de zesde nieuwsbrief van dit schooljaar met de afwijkende lestijden van de komende tijd, informatie over de goodie bag en een nieuwe foto met nieuw gevonden voorwerpen.

Met vriendelijke groet,

Team Kbs. Olof Palme

Mededelingen vanuit school

Vrijdag 13 november en vrijdag 26 november zijn de groepen 1 t/m 4 om 11.45 uur uit.

Vrijdag 4 december is er een continurooster voor de hele school en zijn de kinderen om 14.00 uur uit.

Corona en school

Wat Corona gerelateerde opmerkingen op een rijtje:

  • school mailen als leerling of gezinslid positief getest is of thuisquarantaine moet houden als leerling in nauw contact is geweest 
  • ouder zelf niet naar school komen in afwachting van een test
  • bij het wachten 1,5 m bewaken; we krijgen hier van andere ouders mails over
  • het wordt steeds drukker bij de poorten: we verwachten dat kinderen uit de bovenbouw zelfstandig naar school kunnen komen lopend of op de fiets en jongere kinderen met oudere broers/ zusjes meelopen of met een volwassene uit de buurt
  • maar 1 ouder/ grootouder laten ophalen

En zo blijft hopelijk iedereen gezond!

Goodie bags

img2

Maandag 16 november 2020 krijgen de kinderen allemaal een goodie bag mee. Daarin zitten allerlei dingetjes voor de kinderen zelf: een glow-in-the-dark button (lichtje-in-het-donker-button), een stroopwafel voor de lekkere trek en een heerlijk sappige mandarijn. Wat er ook in zit, is een zakje pepernoten om weg te geven. In deze bijzondere tijd is het goed om even stil te staan bij medemensen voor wie het niet vanzelfsprekend is dat zij heel feestelijk de donkere dagen van december in gaan. Zoek deze mensen in je buurt op en loop even binnen voor een praatje en geef het gekregen zakje pepernoten aan hen. Je kunt daar natuurlijk ook nog een mooie tekening of een lief gedichtje bij doen. De dankbaarheid die je krijgt zal onmetelijk groot zijn! 

Sinterklaasviering 4 december

img2

Er zal dit jaar geen intocht rondom het schoolplein mogelijk zoals andere jaren, maar Sinterklaas komt wel naar onze school op 4 december met zijn 2 Pieten! Zij blijven op het podium zitten op afstand van de kinderen. De kinderen van de groepen 1 tot en met 5 komen op bezoek en nemen plaats in de aula. Met alle aanpassingen die er zijn, denken we dat het een leuke Sinterklaas feestdag wordt voor alle leerlingen op school.  

Week tegen kindermishandeling

img2

In 2020 is de Week tegen Kindermishandeling van maandag 16 tot en met zondag 22 november. Dit jaar is het thema ‘Leren van elkaar’.

Kindermishandeling is een complex en hardnekkig probleem. Daarom staan in de Week tegen Kindermishandeling een jaar lang de verhalen van professionals, ouders en kinderen die zich geconfronteerd zagen met kindermishandeling, centraal om te leren van elkaar.

Ondanks vele campagnes, interventies en beschikbare kennis blijft het aantal slachtoffers van kindermishandeling te hoog. En toch is onze gezamenlijke inzet meer dan de moeite waard, omdat we het er allemaal over eens zijn dat elk kind recht heeft op een veilig thuis!

Nieuws uit de verkeerscommissie

img2

Veilig naar school

Woon je dichtbij de school, dan kan je lopend. Misschien brengen je ouders je zelfs wel, met de auto. Maar de meesten gaan met de fiets naar school.

Het is er vaak zo druk, dat het maar goed is dat er verkeerregels bestaan. Anders zouden er veel ongelukken gebeuren. Maar misschien net zo belangrijk als de verkeersregels is “(Uit-)kijken'. Als je ziet wat er om je heen gebeurt, kan je daarop reageren. Zie je bij het oversteken dat er met grote vaart een auto aan komt dan stop je natuurlijk. Let je niet op, dan zit een ongeluk in een kleine hoek.

Veel onderdelen die van belang om veilig op school aan te komen bespreken wij in de komende nieuwsbrieven:

- Gaan we lopen of fietsen

- Gebruik de autogordel

- Stap veilig uit

- Let op met oversteken

- Waar mag ik parkeren en waar niet.

Gevonden voorwerpen

img2

Op de foto zijn de nieuwe gevonden voorwerpen te zien. Deze liggen in de rode kist in de aula. Na 2 weken worden de spulletjes weggedaan.

Herkent u iets? Dan kan uw kind het in de aula ophalen.

Mondkapjes

img2

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl