Nieuwsbrief 8

Beste ouder / verzorger,

Sinterklaas zit alweer in Spanje.

Ondertussen nadert het feest van Kerstmis en daar vertellen we u meer over in deze nieuwsbrief. Donderdag 20 december is de Kerstviering bij ons op school.

Op deze dag hebben alle groepen een continurooster tot 14.00 uur. Op vrijdag 21 december zijn alle kinderen vrij, het team heeft dan een studieochtend.

Wij wensen u allen prettige kerstdagen en een voorspoedig 2019. We zien iedereen weer terug op maandag 7 januari 2019.

Team Kbs. Olof Palme

Kerstviering Olof Palme

img2

Dit jaar worden de kerstvieringen gehouden op donderdagavond 20 december van 17.00 - 19.15 uur. Voor een goed verloop van deze vieringen hebben we een aantal belangrijke zaken voor u en de kinderen op een rijtje gezet:- Alle kinderen krijgen op school een buffetje, dus ze hoeven vooraf niet veel te eten.- De kinderen brengen op woensdag 19 of donderdag 20 december in een tas een bord, een beker en bestek mee, voorzien van hun naam.- Alle kinderen hebben deze dag continurooster tot 14.00 uur. We verwachten ze om 16.55 uur weer op school.- Het dragen van feestelijke kleding verhoogt de kerstsfeer.- De kinderen die bij de BSO zijn, worden door de leiding op tijd naar school gebracht voor de kerstviering.Groep 1 t/m 3   De groepen 1 t/m 3 vieren Kerstmis op school. Ze kijken naar een kerstmusical, opgevoerd door ouders. Ook eten ze met hun leerkracht en groepsouder(s) in de klas. De ene helft gaat eerst naar de musical kijken en de andere helft geniet van het buffetje. Daarna wisselen de groepen.U wordt verzocht om uw kind(eren) van groep 1 t/m 3 om 16.55 uur in de klas te brengen, u kunt dan meteen de hapjes binnenzetten. Om 19.15 uur kunt u uw kind(eren) bij de nooddeur van het lokaal ophalen.Groep 4 t/m 8 

De groepen 4 t/m 8 gaan vanaf school gezamenlijk naar de Lambertuskerk voor de kerstviering. Om 16.55 uur worden de kinderen in de klas verwacht. Als je een kerstmuts hebt, breng die dan mee. Zet deze op tijdens de wandeling van school naar de kerk en terug (uiteraard gaat de muts in de kerk af).De viering in de kerk is van 17.30 tot 18.15 uur en ouders zijn van harte welkom (graag achter de kinderen plaatsnemen). Daarna volgt het kerstbuffet in de klas. Het geheel duurt tot 19.15 uur.De kinderen van de groepen 4 worden buiten bij de nooddeur van het klaslokaal opgehaald. De ouders van de groepen 5 t/m 8 kunnen hun kind buiten op het schoolplein opwachten.De Oudervereniging zorgt dit jaar voor een aangekleed kerstplein, tussen de gele Olof Palme en de rode Olof Palme. Alle ouders zijn van 18:30 tot 19:30 uur welkom om hier wat te drinken met iets lekkers erbij..

Slimme uitvindingen

Beste ouders/ verzorgers,


In januari starten de groepen 4 met het nieuwe thema  'Slimme utivindingen'. Hiervoor zijn de leerkrachten op zoek naar oude materialen zoals: 
fietsbellen, blikopeners, klokken, radio's en dvd spelers. Ook kurken zijn zeer welkom (zeker na Oudjaarsavond moet dit geen probleem zijn!)
Deze materialen kunnen vanaf nu al ingeleverd worden bij de leerkrachten van de groepen 4. 

Gastles vredesburo

img2

Op donderdag 29 november hebben wij een gastles gehad over vluchtelingen. Hans en Jacqueline van Het Vredesburo in Eindhoven kwamen hierover vertellen in de klas. Zij helpen vluchtelingen uit andere landen. Ze komen bijvoorbeeld uit Syrië, Afrika en Azië. Vluchten doen mensen omdat ze bijvoorbeeld worden gediscrimineerd om hun geloof of geaardheid. Of door oorlog. Vluchten doe je niet zomaar. Je kan niet anders. Het was een leuke en leerzame les. Ook hebben we een ansichtkaart gemaakt voor een vluchtelingkind met daarop een boodschap. Die kaarten worden aan de kinderen gegeven die worden begeleid door het Vredesburo.                    Anouk, Jasmijn, Myrthe en Kyona uit groep 8 MI

PSZ De Teddybeer

De peuters van en leidsters van peuterspeelzaal de Teddybeer hebben het speellokaal omgetoverd in kerstsfeer. De kerstboom is opgetuigd, de glazen kerstpotjes worden prachtig versierd met glitters en tijdens de kerstviering wordt het kerstverhaal verteld. Daarna gaat iedereen genieten van een welverdiende kerstvakantie.

Op 7 januari zien we elkaar weer terug. Alle peuters en hun leidsters wensen iedereen fijne feestdagen en een goed 2018!

Kangoeroewedstrijd

img2

Ook dit schooljaar wordt de W4 Kangoeroe reken- en wiskundewedstrijd (voor de leerlingen van groep 5 t/m 8) georganiseerd.De wedstrijd is op donderdag 21 maart 2019, tijdens schooltijd, in de aula van de Olof Palme.Inschrijven kan t/m vrijdag 24 januari 2019 door €1,50 in gesloten envelop (voorzien van naam en groep) in te leveren bij de eigen leerkracht. Meer info en oefening kunt u vinden op www.w4kangoeroe.nl

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl