Nieuwsbrief

nieuwsbrief 2013-2014-19

Een schooljaar lijkt voorbij te vliegen. We hebben de meivakantie alweer gehad en de laatste twee maanden zijn aangebroken. In die periode is er nog genoeg te doen op school.
Naast het gewone schoolwerk zijn er nog allerlei andere activiteiten gepland. Hiervan geven we een korte opsomming.

Verder bevat deze nieuwsbrief o.a. een korte terugblik op het beroepenproject en een beschrijving van de Rode Draad activiteiten in verschillende groepen.
Ook is er informatie van het sport- en beweegteam en maken wij u attent op een leuke activiteit van De Aleph en de open dag van de speel-o-theek Drunen.

We vragen speciaal aandacht voor de HTR-uitzending "efkes buurten..." van donderdag 15 mei, waarin Tygo van Helvoirt, leerling van onze school, mag vertellen over de actie die hij gaat voeren.

Terugblik schoolproject "beroepen"

img2 De maand april heeft in het teken gestaan van het schoolproject "beroepen". Woensdag 9 april startten we met de beroepen catwalk, waarbij zelfs de burgemeester acte de présance gaf.

Daarna waren er in alle groepen activiteiten, waarbij ook veel ouders een inbreng hadden. Sommigen van u vertelden enthousiast over het eigen beroep, anderen zorgden voor het vervoer van kinderen naar een projectactiviteit elders. Dank voor uw inbreng.


Donderdag 24 april hebben we het project "beroepen" afgesloten met de jaarlijkse voorjaarsmarkt. Er was van alles te doen en het was gezellig druk. Helaas waren de weergoden ons niet helemaal goed gezind omdat de regen eigenlijk iets te vroeg kwam, waardoor enkele activiteiten ingekort moesten worden.

Ondanks de regenachtige afsluiting kunnen we terugkijken op een geslaagd schoolproject.

HTR live op school met "efkes buurten"..

Donderdagmiddag 15 mei komt HTR-radio  met het programma "efkes buurten" naar de Olof Palme. Dit doen ze voor Tygo van Helvoirt, leerling uit groep 7 van onze school en voor Maud Neggers van de Lambertusschool in Haarsteeg.

Voor deze twee kanjers wordt op 17 mei a.s. een spinning marathon georganiseerd bij Total Fit, locatie Hoge Heide te Vlijmen. De opbrengst van deze spinning marathon wordt door Maud en Tygo samen gedeeld, voor Maud gaat dit naar het goede doel KWF Kanker Bestrijding en die van Tygo gaat naar Villa Pardoes.

Beide kinderen vertellen tijdens de radiouitzending over de actie die ze voeren en dat ze daarbij binnenkort de Alpe D'Huez gaan beklimmen. 
De uitzending is te beluisteren op: 105.7 FM of op de kabel 87.5 of op internet: HTR media/radio.

Groep 8 op schoolkamp

Maandag 19 mei vertrekken de kinderen uit groep 8 naar het vertrouwde kampadres. Ze hebben er zin in! Rond 8.45 uur stappen ze op de fiets en gaan ze op weg. Uiteraard zwaaien we ze met de hele school uit, dit gebeurt aan de Aziëlaan. Mocht u het leuk vinden om daarbij aanwezig te zijn, dan bent u van harte welkom.

De groep achters worden terug verwacht op donderdag 22 mei rond 14.30 uur.
We wensen hen een gezellig, spannend en leuk schoolkamp toe. 

Activiteiten tot de zomervakantie

img2 De periode tot de zomer-vakantie staat weer vol van allerlei activiteiten. We geven hieronder een korte opsomming. Over een aantal zult u later via mail of brief uitgebreider geïnformeerd worden.
 • Maandag 12 mei: start project "rode draad" groepen 1-2 en 7-8 
 • Woensdag 14 mei: vergadering MR
 • Maandag 19 mei t/m donderdag 22 mei: groepen 8 op schoolkamp
 • Donderdag 22 mei: vergadering oudervereniging
 • Woensdag 28 mei: alle kinderen vrij (studiedag team)
 • Donderdag 29 mei en vrijdag 30 mei: alle kinderen vrij (weekend Hemelvaart)
 • Zondag 1 juni: Eerste Heilige Communie-viering in de kerk
 • Maandag 9 juni: alle kinderen vrij (tweede Pinksterdag)
 • Dinsdag 10 juni: alle kinderen vrij (studiedag team)
 • Woensdag 11 juni: sport- en speldag groepen 1 t/m 4 (NIET op 18 juni!!)
 • Vrijdag 20 juni: sport- en speldag groepen 5 t/m 8
 • Maandag 23 juni: groepen 1 t/m 4 vrij
 • Maandag 30 juni t/m donderdag 3 juli: musicaluitvoeringen groepen 8
 • Vrijdag 4 juli: afscheidsavond groepen 8
 • Woensdag 9 juli: derde rapport 
 • Donderdag 10 juli: doorschuifmiddag
 • Vrijdag 11 juli: laatste schooldag, om 11.45 uur start de zomervakantie

Info project Rode Draad

img2 Het project Rode Draad bestaat uit een aantal kleinere projecten waarin de leesbevordering centraal staat. In samenwerking met de bibliotheek Heusden worden de Rode Draad op school uitgevoerd. In de laatste periode van het schooljaar zijn de groepen 1-2 en 7-8 aan de beurt. De overige groepen hebben het project eerder dit schooljaar gehad.

Groep 1-2: de mooiste vis van de zee
"Regenboog is de mooiste vis van de zee. Hij is trots en ijdel en daardoor heeft hij geen enkele vriend. Pas als hij zijn mooie schubben weggeeft, gaan ze hem aardig vinden. Hij merkt dan dat vrienden hebben belangrijker is dan de mooiste zijn."
Dit verhaal staat centraal bij allerlei activiteiten die de kinderen in groep 1-2 de komende periode uitvoeren.


Groep 7: mysteryguest
De kinderen gaan via vragen en opdrachten op zoek naar een bekende kinderboekenschrijver: de mysteryguest! Daarbij komen uiteraard ook allerlei boeken van deze schrijver aan bod.


Groep 8: bekijk 't maar
Boeken zijn leuk, net als verfilmingen ervan. Deze belichten vaak net wat andere details. Het wordt natuurlijk nog leuker als kinderen zelf hun favoriete boekverfilming mogen kiezen. Als een echte filmjury gaan ze aan de slag.

11 juni: Sport- en speldag groepen 1 t/m 4

Wij maken u er nogmaals op attent dat de sport- en speldag voor de groepen 1 t/m 4 plaatsvindt op woensdag 11 juni en niet op 18 juni (zoals vermeld in de schoolkalender).

Nieuws van het sport- en beweegteam

img2 De gymlessen op school zijn, sinds deze week, verrijkt met het bewegingsonderdeel 'Free Running'. SMULLEN! 

Beide sportdagwerkgroepen zijn al flink aan de slag met de organisatie van de sport- en speldagen in juni. 

Het project 'Scoren voor Gezondheid' van de groepen 6 gaat de laatste week in. 

SPORT na school introduceert een nieuw begrip: PleinSport.

Bij PleinSport heb je lekker de ruimte om een uurtje samen te sporten en te spelen op onze eigen speelplaats. Hou de oudermailbox in de gaten voor meer informatie.

Sport- en beweegkalender

img2 Woensdag 21 mei, SPORT na school: 'PleinSport' voor leerlingen uit groep 5 & 6 op onze eigen speelplaats. 
Aanmelden tot dinsdag 20 mei via olofpalmesportnaschool@scalascholen.nl

Donderdag 22 mei, Eindclinic 'Scoren voor Gezondheid' voor de leerlingen van de groepen 6 bij RKC. 
Geen inschrijving mogelijk. Voor algemene info: www.rkcwaalwijk.nl

Woensdag 4 juni, v.a. 14.00u, Handbaltoernooi voor leerlingen uit groep 5 t/m 8 bij HV Avanti in Drunen. 
Zie oudermailbox en formulier in de klas voor informatie en inschrijfformulier. 
Aanmelden tot 28 mei bij babette.vandenhout@stichtingdeschroef.nl

Veel Sport & Beweeg plezier gewenst!

Aleph kids festival

Op zondag 18 mei organiseert centrum voor kunsten "De Aleph" het kids festival. Tussen 10.30 uur en 13.00 uur zijn alle kinderen welkom om in de Aleph te ontdekken wat er het hele jaar te beleven valt. Er zijn voorstellingen en concerten en er kan meegedaan worden aan workshops dans, muziek, theater en beeldend.De toegang is gratis. Meer informatie via: www.de-aleph.nl of info@de-aleph.nl

Open dag Speel-o-theek Drunen

Op zaterdag 24 mei houdt de Speel-o-theek Drunen een open dag met vele leuke activiteiten.
Tussen 10.00 en 13.00 uur zijn kinderen met hun vaders en moeders, opa’s & oma’s en gastouders van harte welkom in de speel-o-theek aan de Rooseveltstraat 32 te Drunen (gebouw van de bibliotheek). 

Tijdens de open dag kunnen de kinderen meedoen aan allerlei leuke activiteiten, zoals; touwtrekken, cocktails maken, spelen in de speeltuin, een speurtocht doen, XXL spellen spelen, pannenkoeken bakken, grabbelen, schminken en voetbalspelletjes spelen. Er is een ballonclown aanwezig en er is een kleurwedstrijd.

De toegang is gratis en als u deze dag lid wordt van de speel-o-theek, betaalt u geen inschrijfgeld! Kijk voor meer informatie op: www.speelotheek-drunen.nl

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl