Nieuwsbrief

nieuwsbrief 2015-2016-17

Beste ouders,

We zijn druk bezig met ons schoolproject: culturele feesten. Dinsdag 10 mei is dit project geopend met behulp van de Aleph. Woensdag 1 juni sluiten we het project af. Komt u weer kijken?

Het projectthema "feesten" is natuurlijk niet zomaar gekozen, onze school bestaat immers 30 jaar. Op donderdag 2 juni vieren we dit uitgebreid met het uitstapje naar Toverland. Hier komt binnenkort meer informatie over.

Verder zijn er weer veel sportieve activiteiten binnen de gemeente waarop we u graag attent maken. Dat en nog veel meer leest u allemaal in deze nieuwsbrief.

Veel leesplezier.

Team Olof Palme

Musical groep 8

De groepen 8 zitten midden in de voorbereiding van hun eindmusical. De eindmusical speelt zich af op een cruiseschip. Voor het decor van de eindmusical zijn de groepen 8 op zoek naar de volgende materialen:
- circa 8 meter (houten) platen van ruim 1 meter hoog
- reddingsboeien
- reddingsvesten
- materialen die helpen het cruiseschip verder aan te kleden
Wanneer u ons van materialen en/of ideeën kunt voorzien, wendt u zich dan tot meneer Hans: hans.van.heist@scalascholen.nl

Bericht voor hondenbezitters

img2

Naar aanleiding van een voorval vragen wij het volgende:

Wanneer u hondenbezitter bent en een van uw (klein)kinderen ophaalt na school, wilt u er dan extra op letten dat uw hond dichtbij u blijft vanwege de veiligheid van de kinderen.

Liever nog zouden wij willen adviseren om de hond voor dat moment thuis te laten. Dank u wel.

Overigens zijn honden op het schoolplein niet toegestaan.

Terugblik koningsspelen

img2

Vrijdag 22 april hebben alle kinderen genoten van fantastische koningsspelen. Als organiserend sport- & beweegteam willen we iedereen bedanken die hieraan zijn of haar steentje heeft bijgedragen.

Nog een speciaal dank je wel voor alle vrijwilligers en professionals van de sport- en beweegaanbieders, die al onze leerlingen van de groepen 7 en 8 hartelijk hebben ontvangen voor een mooi sportief programma  vol uitdagende  clinics.  Binnen de gemeente Heusden hebben zo’n 40 verenigingen meegewerkt aan deze succesvolle koningsspelen, nogmaals dank jullie wel!

Naast de clinics tijdens de koningsspelen, organiseren deze  verenigingen ook andere buitenschoolse activiteiten. Kijk daarvoor in het schema dat onder dit artikel staat.

Sport- & Beweegkalender komende periode

Sport & Beweegactiviteit Datum / Plaats Doelgroep Info / Inschrijven
Basketbalclinic Sporthal
Die Heygrave
Zaterdag 21 mei
13.15 - 14.45 uur
Alle kinderen
vanaf 10 jaar
afdeling.zuid@basketball.nl
Voor deze activiteit betaal je
een kleine bijdrage
Red jezelf Red je vriendje
Deel 2
Zwembad
Die Heygrave
Maandag 23 mei
9.30 - 10.00 uur
Groepen 7
Olof Palme
Activiteit onder schooltijd
Handbaltoernooi Woensdag 25 mei
13.30 - 16.30 uur
Groepen
3 t/m 8
www.heusdensport.nl
4-4 toernooi
HHC Haarsteeg
Zaterdag 28 mei
9.00 - 13.00 uur
Groepen
1 t/m 5
www.heusdensport.nl
Avondvierdaagse Drunen 31 mei t/m 3 juni Alle leeftijden www.avond4daagsedrunen.nl
Voorinschrijving start 11 april
Sluiting inschrijving: 27 mei
Voor deze activiteit betaal je
een kleine bijdrage
Sport na school
Voetbalactiviteiten

met RKC en RKDVC
Woensdag 1 juni
14.00 - 16.15 uur
Groepen
3 t/m 8
info@samenrkc.nl
Scholierenatletiekdag
Atletiekverening DAK
Woensdag 22 juni
14.00 - 16.00 uur
Groepen
3 t/m 8
inschrijven@stichtingdeschroef.nl

 

Beƫindiging Sportkompas (bericht van stichting de Schroef)

Stichting de Schroef organiseert, in samenwerking met verschillende sport- en beweegaanbieders, sinds 2012 ‘Het Sportkompas’. Dit sportkennismakingsprogramma is een aantal jaren goed bezocht door de basisschooljeugd uit de gemeente Heusden. Daarom is het Sportkompas in 2014 ook ingevoerd voor het voortgezet onderwijs en in 2015 voor de doelgroep 55+.
We hebben gemerkt dat de deelname van de basisschooljeugd het laatste jaar zeer sterk afgenomen is: in het schooljaar 2012-2013 deden 360 kinderen mee, tijdens het schooljaar 2015-2016 waren er slechts 127 deelnemers. Daarnaast heeft het Sportkompas voor het voortgezet onderwijs en de doelgroep 55+ nooit echt het gewenste resultaat opgeleverd. Jammer, maar tegelijkertijd ook een signaal dat dit niet de methode is om hen aan te spreken. Stichting de Schroef heeft na zorgvuldig overleg helaas besloten om alle activiteiten omtrent het Sportkompas te beëindigen.
Dit betekent echter niet dat we niks meer doen aan sportkennismakingsactiviteiten. In september vindt de Nationale Sportweek plaats, een landelijk evenement dat sport en bewegen in de etalage zet. In deze week kun je samen met onze  stichting de start van het nieuwe sportseizoen in de gemeente Heusden vieren!

Open dag Speel-o-theek: 21 mei

img2

Dit jaar bestaat de Speel-o-theek 30 jaar en daarom organiseren we elke 2 maanden een leuke activiteit voor leden en niet-leden.

Op zaterdag 21 mei sluiten wij dit feest af met een open dag van 10.00 tot 13.00 uur.

Er zijn die dag vele gratis activiteiten, zoals een touwtrekkraam met leuke prijzen, een speeltuin, een speurtocht, er komt een ballonnenclown, kinderen kunnen worden geschminkt, er is een grabbelton, er kunnen cocktails worden gemaakt en pannenkoeken gebakken, er zijn voetbalspelletjes, XXL-spellen en nog veel meer.

Alle activiteiten zijn gratis voor leden en niet-leden en vinden plaats rondom de speel-o-theek aan de Rooseveltstraat (Bibliotheek) te Drunen. We zien u graag op de open dag!

Kliederkerk Drunen: 22 mei

img2

Kliederkerk Drunen kondigt alweer de laatste bijeenkomst van dit schooljaar aan. Met Pinksteren in gedachten waait er dit keer een frisse wind door het programma. Hoe dat zit? Dat mag je zelf ervaren op zondag 22 mei aanstaande. Kom je ook gezellig aanwaaien?

Zoals jullie van ons gewend zijn, zijn er ook tijdens deze laatste Kliederkerk stoere spelletjes en kliederwerkjes om te doen. Dit keer staat alles in het teken van de wind: je ziet ‘m niet, maar hij kan heel krachtig zijn. Dat blijkt ook uit het verhaal over Pinksteren, dat je tijdens de korte viering (max 15 min.) gaat horen. Gelukkig kun je daarna lekker ‘uitwaaien’ met een afsluitend hapje en drankje.

Kliederkerk Drunen vindt plaats in de aula van basisschool De Bolster, Beukstraat 13 in Drunen. Het begint om 13.00 uur en duurt tot 15.00 uur.

De kosten voor deelname bedragen €3,-- per persoon, inclusief gebruik van materialen en hapje/drankje aan het einde. Graag vooraf aanmelden via kliederkerkdrunen@gmail.com. Meer informatie over Kliederkerk Drunen op www.facebook.com/kliederkerkdrunen.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl